Hullut Hattuset

Hullut Hattuset Facebookissa

Ville Karttunen

(Laulu, basso)

Ville

Niinivaaran Tex Willer vartioi Hattusten paperitöitä kuin maalivahti maaliaan. Hän on omimmillaan lavalla, voimaa ja kontaktia nimittäin löytyy kuin Turtleseilla pizzaa. Kirjoitti laulun pierusta, miettikääpä sitä.

Villejä faktoja:

Syntymäaika?
4.12.1982

Lempiruoka & -juoma?
Kasvisruoat, mustaviinimarjamehu.

Lempiväri?
Vihreä.

Lempinimet:
Wild Mapping, Wildie, Rulle, Choco.

Parhaat Hattus-keikat?

Muita muistoja bänditoimintaan liittyen?
Yksi bändielämän hienoista puolista on se, että näissä jutuissa tuntuu ajautuvan kuin itsestään todella absurdeihin tilanteisiin. Hienoa on myös se, että meillä on kasassa porukka, joka viihtyy erittäin hyvin keskenään. Yhteinen huumorintajumme on kehittynyt siihen pisteeseen, että ulkopuolisen voi olla vaikea ymmärtää juttujamme. Alla muutamia muistoja joita tuli nyt mieleen.

Maakuntakiertueella 2003 soitimme keikan lastenpsykiatrisella poliklinikalla, jossa ystävämme oli tuolloin siviilipalveluksessa. Olimme soittaneet jo tovin pienelle, mutta innokkaalle yleisölle, kun joku yleisön joukosta tokaisi: "miksi teillä on tuollainen rumpali, kun minä olisin paljon parempi?" Leo myönsi saman tien tappionsa ja luovutti rumpupenkin seitsemänvuotiaalle rumpalinalulle. Hänen pyynnöstään soitimme yhdessä Lordin Would you Love a Monsterman? -biisin.

Soitimme Kerubin kuppilassa vappuaattona 2004 keikan aikuisyleisölle. Hattukauppiaan tytär -biisin lopun aikana juoksentelin ympäri kuppilaa ja iskin vahingossa pääni metallisiin ovenkarmeihin. Soitettiin vielä pari biisiä, sitten ravintolapäällikkö Elli lähti viemään minut ensiapuun. Sain viisi tikkiä ja pienen munkkikampauksen keskelle päälakea.

Teemme ajoittain toisillemme kepposia. Itse jouduin joskus kepposen uhriksi ollessani vessassa ennen keikkaa (Ville on aina ennen keikkaa vessassa ja on näin ollen joutunut vastaavan kepposen uhriksi ehkä kymmeniä kertoja. Ei siksi että oltaisiin ilkeitä vaan, siksi että ollaan hulluja. toim. huom.). Kesken toimenpiteen vessaan kuului oven läpi, kun Miihkali spiikkaa iloisella äänellä bändin sisään ja ensimmäinen biisi alkaa. Ehdin juoksemaan lavalle ennen kuin biisin intro oli ohi, mutta valmiiksi hengästyneenä oli vaikeahkoa laulaa.

Suosikki-Hattusbiisi(t)?
Oma tie, Supersankarit verovirastossa, Kissan päivät, Taivaanrannan maalarit, Vihannestohtori, Merirosvoina maailman, Hattukauppiaan tytär.

Mottosi/elämänohjeesi?
"Suuri voima tuo suuren vastuun", tai vaihtoehtoisesti Spinal Tapin kosketinsoittajaa lainaten "Have a good time all the time".

Jos olisit eläin, niin mikä olisit?
Haisunäätä. Tiedättekö muuten mitä tulee kun risteyttää haisunäädän ja mykän pöllön? Lintu, joka ei huhuile hajustaan!

Suosikkikirjat?

Suosikkilevyt?
Ehkä niitä kaikkien aikojen suosikkilevyjä on aika vaikea listata. Yksi ylitsepääsemätön ikisuosikki on kyllä kieltämättä jo lapsuusvuosina lumonnut Pedro's Heavy Gentlemenin Naivismia. Ja Nirvanan Nevermind innoitti aikanaan omalta osaltaan aloittamaan soittamisen, että kaipa sekin kuuluisi listaan.

< Takaisin yhtye-sivulle