Hullut Hattuset

Hullut Hattuset Facebookissa

Hullujen Hattusten päiväkirjamerkintöjä

Vuosi: 2011 2009 2008 2007 2006 2005 2004 

30.11.2011 HATTUS-LEIRIN KUULUMISIA

Tuntuupa hyvältä sanoa tämä pitkästä aikaa: terveisiä Hattusten leiristä! Sivuja ei olekaan päivitetty nyt pitkään aikaan bändin pidettyä paussia Miihkalin Yhdysvaltain vaihto-opiskeluvuoden ajan.

Hullut Hattuset on kuitenkin ollut aktiivinen elokuusta 2011 lähtien. Ensimmäisten treenien järjestämistä ei turhaan pitkitetty: kun Miihkali elokuun alussa saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle, olin vastassa autolla ja ajoimme suoraan asemalta Joensuuhun jossa pidimme treeniviikon Leon uuden kotitalon vintillä.

Tarkoituksenammehan on jatkaa nyt vuonna 2009 aloitetun levyn työstämistä. Näin jälkiviisaana voi sanoa, että oli todella onnekasta että päätimme elokuussa 2009 jättää levynteon myöhempään: alkuperäinen suunnitelmahan oli julkaista uusi levy vielä ennen kuin Miihkali lähtee.

Nyt kun aikaa on kulunut, on ollut helpompi katsoa biisimateriaalia uusin silmin. Suurin osa biiseistä tuntui kypsyttelyn jälkeenkin pätevältä tavaralta, mutta osa päätettiin tiputtaa pois. Lisäksi tauon aikana jokainen meistä on myös tehnyt myös uutta materiaalia joka otettiin yhteiseen harjoitteluun treeniviikon aikana.

Asiat ovat myös muuttuneet sen verran, että bändimme on nykyisin trio. Viimeisimmän keikkamme jälkeenhän tiemme erkanivat entisen basistimme Mikan kanssa. Oikein hyvissä väleissä olemme edelleen Mikan kanssa, ja nähtyäkin tulee silloin tällöin.

Triomuotoisuus tarkoittaa siis sitä, että bassonsoitto on siirtynyt minun harteilleni. Paljon aikaa on mennyt itsekseen treenaamiseen, mutta treeniviikkomme aikana kaikki kulki yllättävänkin hyvin. Saa nähdä mitä kaikkea tapahtuu kun alamme lopulta treenata keikkasettiä (tuntuuko esimerkiksi siltä että basso rajoittaa lavaliikehdintää), mutta tällä hetkellä mennään näillä. Basistivitsejä odotellessa.

Elokuun treeniviikkomme meni kaikkinensa oikein hyvin, omasta mielestäni jopa yllättävän hyvin. Kasasimme kamat Leon vintille ja aloimme soittaa. Ihan kuin siinä välissä ei olisi kulunut puoltatoista vuotta, jututkin kääntyivät melko heti yhteisille aaltopituuksille joita on viritelty vuosikausien ajan keikkareissuilla. Jokaisen asiat ovat toki muuttuneet osin paljonkin tauon aikana, mutta ystävyytemme on pysynyt melko lailla ennallaan vaikkemme tauon aikana niin säännöllisesti ole nähneetkään.

Treenasimme viikon ajan joka päivä työpäivän mitan ja viikon loppupuolella ehdimme vielä pitää yhteisen virkistäytymisillankin. Samalla sovimme tulevista aikatauluista, joihin sisältyi muun muassa se että tulevan levyn varsinaiset äänitykset aloitetaan lokakuussa rumpuäänitysten merkeissä.

Lokakuun loppupuolella pakkauduimme Miihkalin kanssa autoon ja ajoimme Joensuuhun. Rumpuäänityspaikaksi oli valikoitunut melko selkeästi Comforting Sound Studio, jonka isäntänä toimii siis luottoäänittäjänämme jo Hattulammen juhlapäivä -levystä asti toiminut Heikki.

Leo ja Heikki olivat jo pystyttäneet kamat kun saavuimme perjantai-iltapäivästä Miihkalin kanssa paikalle. Miihkali viritti rummut vielä tarkempaan vireeseen ja lopulta hommiin päästiin joskus illasta.


Miihkali virittää.


Leo poseeraa.


Rumpuäänitys käynnissä!


Väsynyt mutta onnellinen yhtye rumpuäänitysten loppumetreillä.

Jatkoimme yöhön asti ja palasimme seuraavana aamuna. Kahden päivän sessioiden tuloksena oli rumpuraidat kaikkiin levylle tuleviin biiseihin, joten tavoitteessa pysyttiin hienosti ja tästä on hyvä jatkaa.

Nyt hommat etenevät alustavan suunnitelman mukaisesti siten, että Miihkalin kanssa äänitämme omia osuuksiamme kotistudioissamme ja saatuamme valmista jälkeä aikaiseksi annamme valmiin lopputuloksen eteenpäin miksattavaksi. Levynjulkaisua saatte odotella vielä hyvän tovin, sillä olemme varanneet itsellemme riittävästi aikaa saadaksemme kaiken tehtyä huolella.

Yhtye on myös palaamassa estradeille, mutta se tapahtuu vasta kesällä 2012. Jos olet keikkajärjestäjä ja haluat tilata Hattuset keikalle tapahtumaasi niin kannattaa tiedustella keikkoja jo nyt! Jos haluat muuten vain Hattuset kotipaikkakunnallesi esiintymään, niin sitten toiveita menemään paikallisille keikkajärjestäjille!

Siinä kaikki kuulumiset tältä erää, kirjoittelen taas tänne kun on jotain uutta kerrottavaa. Lämpöä ja valoa marraskuun pimeyteen, voikaa hyvin!

-Ville